Parketta ragasztók

Parkettaragasztás 12 óra alatt, az ú parkettaragasztó komplex rendszerekkel! Alapozás, kiegyenlítés és ragasztás extrém gyors kiszáradással!

Ragasztás egy hét helyett 12 óra alatt

Többé már nem szükséges egy hét a parkettaragasztáshoz az új 12 órás komplex rendszer jelentősen lerövidíti a kivitelezési időt a szupergyors kiszáradásnak köszönhetően. Ez az optimális egymásra épülő rendszerelemek (alapozó, kiegyenlítő és ragasztó) teszik lehetővé.

Rétegrend

Alapozás nem nedvszívó aljzatokhoz: D4 Tapadóhíd
Alapozás nedvszívó aljzatokhoz: D7 Mélyalapozó
Aljzatkiegyenlítés: SL 52 Gyors aljzatkiegyenlítő
Ragasztás: X-Bond Ms-K88 speciális ragasztó

D4 Tapadóhíd

D4 Tapadóhíd A D4 felhasználására kész, oldószermentes, gyorskötő, egykomponensű, vizes diszperziós alapozó nem nedvszívó aljzatok hidegburkolás, aljzatkiegyenlítés előtti előkenésére, alapozására, kül- és beltérben, oldalfalra és padlóra, különösen felújításoknál. Speciális adalékanyagai következtében különösen jól tapadó felületet képezhetünk. Alapos keverés után hígítatlanul kell felkenni. Csempére csempét ragasztás tapadóhídja. Anyagszükséglet: 1 kg kb. 8 m² -re elegendő alapfelülettől függően.

D7 Alapozó

D7 Alapozó Felhasználásra kész, kékre színezett speciális alapozó fűtött és önterülő esztrichekhez, melyek lehetnek cement, anhidrit pl. kalciumszulfát alapanyagúak. Különösen javasolt az LE 555 jelű parkettaragasztó előtti alapozáshoz anhidrit alapfelületre. Száradási idő: 2-4 óra normál klímánál. Anyagszükséglet: 1kg/ 7-10 m2.

SL 52 Gyors aljzatkiegyenlítő

SL 52 Gyors aljzatkiegyenlítő A főszerepet az SL 52 gyors aljzatkiegyenlítő játssza. A porzás csökkentett speciális aljzatkiegyenlítő lehetővé teszi a szőnyeg, PVC és más burkolatok rendkívül gyors fektetését. Feszültségszegény és önterülő, gazdaságos felhasználhatósággal jeleskedik. Beltéri sima és egyenletes alapfelületek készítéséhez ajánljuk, 15 mm rétegvastagságig, padlóburkolatok és parketták fektetése előtt. Alkalmas padlófűtésnél és görgős székterhelésnél. Anyagszükséglet: 1,4 kg/m2/mm. Rétegvastagság 15 mm-ig! Az SL 52 Gyors aljzatkiegyenlítő lehetővé teszi a 15mm-es rétegvastagságot, és mindezt változatlan száradási idővel! A gyors aljzatkiegyenlítőt öntött aszfalt esztrichen, kalciumszulfát esztricen és cement esztrichen is lehet használni.

X-Bond MS-K88 Speciális ragasztó

X-Bond MS-K88 Speciális ragasztó Csúcsminőségű, egykomponensű, univerzálisan használható elasztikus MS technológia bázisú ragasztó. Anyagszükséglet: kb. 0,6-1,5 kg alapterülettől függően.
  • Beton, üveg és tégla felületen alkalmazható szigetelő– és ragasztóanyag
  • Kerámia és fa ragasztására
  • Fém, beton, stb. kombinált ragasztására
  • Szigetelésként és ragasztóanyagként
  • Tartósan elasztikus
  • Extrém ragasztóerő
  • Nagyon jó tapadás
  • Környezetbarát
  • Víz és oldószermentes

UZIN

Kattintson az UZIN logóra, hogy megtekintse az Uzin katalógust! uzin

Amire a parkettázás előtt oda kell figyelni:

Az aljzat

Talán túlságosan unalmasnak tűnik, hogy többször foglalkozunk olyan kérdésekkel, mint az aljzat szilárdsága, visszamaradt nedvességtartalma, milyen kiegyenlítő kerülhet a parketta alá stb. A napi élet azonban azt bizonyítja, hogy ezekkel a kérdésekkel nem lehet elégszer foglalkozni!

A visszamaradt nedvesség bezárása

R740 egykomponensű PU alapozó Különösen gyakori probléma télen, hogy nincs ideje az aljzatnak kiszáradnia, mert hideg van, még nem indult be a fűtés. Parketta alá, cementkötésű aljzat esetében a szabvány 2CM%-ban határozza meg az aljzat megengedett nedvességtartalmát (padlófűtés esetén ez az érték 1,8 CM%). Gipszesztirch esetében ezek az értékek 0,5 (0,3) CM% magnezit esztrich esetében pedig 3-12 CM%. Fontos: csak a visszamaradt nedvességet lehet bezárni és csak cementkötésű aljzatok esetében. Gipszesztrich és magnezit esztirch esetében nem szabad bezárni a nedvességet (tönkremehetnek), meg kell várni, amíg határérték alá száradnak! Mi a visszamaradt nedvesség: az a vízmennyiség, amely azért van az aljzatban, mert a képlékenyen felhordott esztrich (beton) száradáskor még nem telt el elég idő, hogy az aljzatból elpárologhasson. Ha az aljzat nedvesség utánpótlást kaphat R755 kétkomponensű epoxi alapozó (pl. szigetelés hiánya, vagy szigetelési hiba), már nem visszamaradó nedvességről beszélünk. Ebben az esetben ugyanis addig nem szabad burkolni az aljzatra, amíg a víznek "álljt nem parancsolunk"! Szükség esetén a magas visszamaradt nedvességtartalmat be lehet zárni a Thomsit R 755 kétkomponensű epoxi alapozóval (6 CM%-ig) vagy a Thomsit R 740 egykomponensű PU alapozóval (4 CM%-ig).

Az aljzat szilárdság

DD+ Ragasztott parketta esetén az aljzat szilárdságának el kell érnie a C16 szilárdságot. Erre a felületre a Thomsit csak olyan aljzatkiegyenlítőt javasol, amelynek nyomószilárdsági értéke 28 napos korban eléri a 30Mpa értéket. Ilyen aljzatkiegyenlítő a Thomsit DH Maxi és DX (szívó és nem nedvszívó aljzatra egyaránt alkalmazhatók) és a Thomsit DD+, amelyet csak nedvszívó aljzatra javasolunk, de már 3 napos korban ragasztható rá parketta. Ha a cementkötésű aljzat nem kellően szilárd, a csiszolást és a porelszívást követően a Thomsit R66 Multifunkciós alapozóval lehet szilárdítani, ami kb. 15%-os szilárdság javulást jelenthet. Felhordás 2 rétegben, először 1:4 arányban, majd 1:1 arányban higítva. Ha félő, hogy a kiegyenlítő feltépheti az aljzat felületét száradáskor (a zsugorodás miatt), nem marad más, mint a gipsztartalmú Thomsit DG. A DG nem zsugorodik, kiválóan tapad és rendkívül sima felületet ad. Mivel szilárdsága nem éri el a 30 Mpa-t, csak megközelíti, telibe ragasztani csak a Thomsit P 675 (P 685) elasztikus modifikált szilán polimer bázisú parkettaragasztóval javasoljuk. Az elasztikus ragasztók felfogják a parketta mozgásakor fellépő tépő- és nyíró erőket, rendkívül kiadósak (kb. 1 kg/m2, kenőlapát B 11) és erősen tartják a parkettát. Hátrányuk, hogy az átlagostól jelentősen eltérő szélességi és vastagsági aránnyal rendelkező parketták esetében (pl. 10 mm lamella) az erőteljes és gyakori páratartalom változást nem tudják megakadályozni.

A meglévő parketta kiegyenlítése

R790 töltőanyag A meglévő parketta kiegyenlítése- különösen a szegezett típusoknál – egyre inkább előtérbe kerül. Erre is van javaslatunk: Thomsit R 790 töltőanyaggal dúsított, kétkomponensű alapozó, amely 2 az 1-ben funkciót lát el: A glettelt felület néhány óra elteltével kiegyenlíthető.
Andromédium Magyarország