Parketta fajták

Svédpadló

parketta A svédpadló a régi idők hangulatát idézi szemünk elé, azonban a modern stílus kedvelői is megtalálják számításaikat, hiszen a valódi fa szépsége örök. Ajánljuk mindazoknak, akiknek egyaránt fontos a csúcsminőségű, hosszantartó fapadló, a tökéletes design és az egészséges élettér. A tömörfa svédpadló egész keresztmetszetében egy anyagból készül. Ez a tulajdonsága megkülönbözteti minden olyan padlóburkolattól, amely több egymásra ragasztott rétegből épül fel. A tömörfa svédpadló körben nútféderes kialakításban kerül legyártásra, amely lehetővé teszi a padlók folyamatos egymás mellé, illetve egymás után történő fektetését. A padló fektetésekor az esetleges szintkülönbségek elkerülésére a svédpadló hosszirányban és keresztirányban is fózolt kivitelben készül. A fóz nagysága lehet normál és mikrofóz is. Ha Ön mindenképpen ragaszkodik a körben fóz nélküli kivitelhez a méretbeli tolerancia miatt, javasoljuk a svédpadló lefektetése után a teljes felület készre csiszolását, majd felületkezelését. A núdféderes kapcsolatnál az egyedileg kialakított profilnál alkalmazott enyhe srégítések, valamint a vállvégződések kialakítása növelik a méret-pontosságot. Az alsó oldalon a feszültségmentesítő nútok nagymértékben megakadályozzák a svédpadló teknősödését.

Laminált parketta

parketta A laminált parketta természetes, 90%-ban fa alapanyagú termék, amely egyesíti a szépséget, a technológiát és a tradíciót. A laminált parkettát könnyű lefektetni, és ellenáll az UV - sugárzásnak. A panelek kopás és karcolásállóak is egyben, melyek a lakóhelységek igénybevételétől az irodai helységek eltérő használatáig különböző kopásállósági fokozattal ellátottak. A színek és minták változatosságának segítségével meleg és hívogató otthont alakíthatunk ki. A laminált parketta nem tartalmaz veszélyes alkotóelemeket, és a felülete nem szívja magába a koszt. Nagyon egyszerű karbantartani, csak portalanítást igényel, és egy nedves ruhával kell feltörölni. A laminált parketta kiválóan alkalmazható padlófűtés esetén is. A laminált parketta egyszerű kezelhetősége és kedvező ára miatt méltán a legnépszerűbb meleg burkolati anyagok közé tartozik. A laminált parketta felületén a faparkettához megtévesztően hasonló megjelenést a homogén felülettől a rusztikus hatásig, az európai fafajoktól az egzotikus színvilágig történő kialakítás, valamint a legújabb divat szerinti V-fugás fózolás biztosítja.

WICANDERS parafaburkolatTermészetes parketta - csúcsminőségben!

parketta Az elmúlt években fokozott igény jelentkezik a természetes anyagok iránt, amelyek közül különösen kiemelkednek - kitűnő fizikai tulajdonságaik miatt - a WICANDERS parafaparketták. A parafa különleges sejtszerkezetének köszönhetően jó hő-, és hangszigetelő, antiallergén, rugalmas természetes anyag. A világszerte ismert és elismert WICANDERS parafa padlóburkolatok 1991. óta vannak jelen a magyar piacon és számtalan középületben, irodaházban, szállodában és kulturális, oktatási intézményben kerültek már felhasználásra. A WICANDERS termékcsalád közel 300 féle burkolatot kínál, alapvetően két nagy csoportra oszthatóan. Ragasztott padlóburkolatok és úszatott /LOC rendszerű/ készparketták. Mindkét családban megtalálhatók a parafa funérral díszített felületű és a természetes fa-funérral borított típusok, amelyek minden igényt kielégítő esztétikai megjelenést biztosítanak belső terekben. A fa díszítőrétegű anyagok között a hagyományos fatípusokon kívül az egzóták is megtalálhatók, így azoknak, akik idegenkednek a parafától, mint látványtól, de igénylik a parafa kitűnő fizikai tulajdonságait, tökéletes megoldást kinál. A WICANDERS parafaparketták előnye az egyedülálló tartósság és kopásállóság, az anyagokra 15-25 év felületi garanciát biztosít a gyártó. A WICANDERS burkolatok HPS védőréteggel ellátott termékcsaládjait kifejezetten erős igénybevételnek kitett terekben való felhasználásra fejlesztették ki. Természetes felülete - amely valódi fa funérral, vagy parafa funérral díszített - csúszásmentes, antisztatikus és könnyen tisztítható /EN685 class 33/. Minden WICANDERS burkolat mérsékelt lángterjedési osztályba sorolt, amely alkalmassá teszi a helységek burkolásán túl, középmagas épületek menekülési útvonalaira is. Általában a parketták egyik negatívuma, hogy a lépések a felületen kopogó hagot keltenek. A WICANDERS mérnökei három évi kutatómunka eredményeként megnyugtató megoldást találtak erre a problémára: az Acusticork NRT-t /Noise Reduction Technology/, amely gyártási folyamat eredményeként a fapadlók 85-88 dB-es lépészaja a parafaparkettánál 76dB-re csökken és mintegy 8 dB-lel javul a lépéshang szigetelésük is. A WICANDERS készparketták 12mm vastag panelek, amelyek közvetlenül a kiegyenlített aljzatra kerülhetnek, alátétfólia, ragasztó, stb. nem szükséges, tehát további járulékos költségek nem merülnek fel. A parkettpanel hátoldalán 3 mm vastag lépéshang szigetelő extra parafaréteg található, így sem habfólia, sem egyéb lépéshangszigetelő alátét nem szükséges. A parafaparketta napjainkban nagyon fontos előnye, hogy megújuló forrásból származó anyag, hiszen a paratölgy lehántható kérgéből készül /a fát nem vágják ki!/ és újrahasznosítása is könnyen, kis energiafelhasználással megoldható. A WICANDERS parafa parketták tehát éppúgy megfelelnek a fenntartható fejlődésnek, mint a legmagasabb felhasználói igényeknek.

Mozaik parketta

parketta A hatvanas évek óta közkedvelt parkettatípus. Sikerét a kedvező ár mellett a tartósságának köszönheti. Kis méretű, 8mm vastag 160mm hosszú és 22mm széles tömör faelemekből készül, melyet a fektetés megkönnyítésére alulról hálóra ragasztanak. Több lerakási minta lehetséges, mint például a négyzetrácsos parallel, az angol-mintás vagy a halszálka. Előnyei közé tartozik a kedvező ára, tartósága, többször felújíthatósága (ugyanis teljes keresztmetszetében nemes, értékes fából készül). A felületkezelés módja választható így alkazmató lakk, olaj és viasz, illetve pácolással egyedi színek megvalósítására is lehetőségünk nyílik. Fafajtól függően kiválóan alkalmas padlófűtésre is.

Csaphornyos parketta

parketta A csaphornyos parketta hallatán mindenkinek a hagyományos parketta jut eszébe először. Valóban, a hagyományos vagy "klasszikus" parketta évtizedek óta forgalomban van, ami elsősorban stabilitásának és tartósságának köszönhető. A csaphornyos parketta masszivitását tömör és vastag faszerkezete biztosítja, hosszú élettartama pedig főként annak köszönhető, hogy többször is felújítható. A csaphornyos parketta másik fő előnye, hogy sokféleképpen lerakható és más fafajokkal is könnyen variálható. Lakóterünk látványos kiegészítője lehet, hisz az "élő" fa jelenléte a lakásban melegséget, kényelmet, harmóniát sugároz. Lakóterünkön kívül a csaphornyos parketta irodahelyiségekbe, tornatermekbe, s minden olyan helyre ajánlható, amely extrém igénybevételnek van kitéve.

Parafa parketta

parketta Valamennyi természetes anyag közül a parafának vannak a legjobb szigetelési tulajdonságai. Különleges tulajdonságai miatt igen kedvelt burkoló anyag. Nagyon tartós, jó hang és hőszigetelő képességű. Kiváló hőszigetelése miatt megőrzi az otthon melegét. A parafa burkolóanyagok alkalmazásával, sokkal csendesebb, melegebb, harmonikusabb otthont varázsolhatunk, ahová jólesően térhetünk haza a nehéz napi munka után kipihenni fáradalmainkat.

Kétrétegű parketta

parketta A kétrétegű felületkezelt parketta valamennyi parkettaféleség előnyeit egyesíti, kereslete Európa-szerte a legdinamikusabban emelkedik. A kétrétegű parketta nagy méretpontosságú, két rétegben ragasztott, csappal és horonnyal ellátott fa alapanyagú padlóburkolat. Felépítése: a felső fedőréteg 4-5 mm vtg. keményfa, az alsó réteg rá merőleges fenyő vagy nyírfa lemez. A kétrétegű parketta vastagsága folytán ideális a régen nagyon divatos padlószőnyeggel burkolt lakások parkettával történő burkolásra, így megszüntetve a padlószőnyeg erős porterhelését. Kétrétegű parkettából kiemelkedő esztétikai minőségű, és a minimál stílushoz alkalmazkodó parkettákat is gyártanak. A nagy választék lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja az elképzelésének legmegfelelőbb parkettát. A gyártás során biztosított stabilitás szélesebb, és hosszabb elemek gyártását is lehetővé teszi. Ez a jó stabilitású parketta nagy terek dilatáció nélküli megoldására is kiváló. A felületkezelés révén minimális élőmunka ráfordítással fektethető, így fektetése igen könnyedén, házilagosan is megoldható. Egyéni igény szerint alakíthatók a lerakási variációk, a fektetés után azonnal használatba vehető. Az aljzathoz szilárdan ragasztódik, így a használat közbeni mozgás kizárt. Ugyancsak vékony szerkezetéből adódóan alkalmas szőnyegpadló és PVC padló kiváltására. A korszerű felépítése fékezi a parketta természetes zsugorodását, dagadását, növeli rugalmasságát és gátolja a kopogó hangok kialakulását. Vékony szerkezete folytán padlófűtés esetén gyorsan átadja a hőt.

Ipari parketta

parketta Az élkötegelt vagy más néven ipari parketta napjaink nagy felfedezettje, előnyös tulajdonságainak köszönhetően vált ismét divatossá. A hagyományos parketta méretre vágása során keletkező parkettamaradék élére állított elemeinek összeragasztásával készülő táblásított parketta típus Felépítéséből adódóan erős igénybevételnek kitett, nagy forgalmú helyiségek masszív burkolatának kialakítására kiválóan alkalmas, bátran alkalmazhatják színházak, irodák, üzletek, óvodák, vendéglátóegységek, sőt lakóépületek burkolására is. Megfelelő leragasztás esetén számtalanszor felújítható, ezért élettartama óriási. Felületkezelés nélkül kerül forgalomba, ragasztás után csiszolni, lakkozni vagy olajozni kell. Az ipari parkettát leggyakrabban tölgyből készítik, de egzóta fafajokból is elérhető (Ipe, Wenge) az egyes elemeket gazdag színváltozatosság jellemzi, azonban keskeny elemméretéből adódóan mégis tetszetős, homogén felületet alkot.

Rusztikus gőzőlt akác

Rusztikus gőzőlt akác

Natúr gőzőlt bükk

Natúr gőzőlt bükk

Rusztikus gőzőlt bükk

Rusztikus gőzőlt bükk

Csíkos tölgy

Csíkos tölgy

Natúr tölgy

Natúr tölgy

Rusztikus tölgy

Rusztikus tölgy

Natúr tölgy

Natúr tölgy

Natúr kőris

Natúr kőris

Rusztikus kőris

Rusztikus kőris
Andromédium Magyarország